Depanare calculatoare - Placa video


Diagnostic, inlocuire sau montare placa video la pret avantajos in Bucuresti. Servicii de calitate la domiciliul clientului.

Una dintre cele mai importante componente ale unui calculator, fie ca este desktop sau laptop, este placa video. Chiar daca in majoritatea timpului nu lucrati decat cu documente este bine sa aveti o placa video performanta pentru ca veti lucra mai repede si cand veti avea nevoie sa vizionati un film sau sa jucati un joc, sa rulati un program de grafica sau CAD nu va fi nevoie sa cumparati un nou calculator.

Placa video are patru componente principale:
  •          Conexiune pe placa de baza, ce poate fi :
  1.         PCI  - Peripheral Component Interconnect
  2.         AGP - Advanced Graphics Port
  3.        PCIE  - PCI Express suporta pana la 4 monitoare
  •          Procesor GPU
  •          Memorie de tip volatil
  •          Conexiune catre monitor VGA, DVI, HDMI
Daca placa video nu vine cu drivere pe un CD trebuie sa identificaţi tipul de placă video pe care îl aveţi si sa accesaţi site-ul producătorului, pentru a descărca versiunea cea mai recentă a driverului. Sistemul de operare Windows, daca nu recunoaste placa video, va instala un driver generic, dar aceasta nu va functiona nici la jumatate din performanta ei. Placa video are nevoie de multa putere asa ca trebuie sa fiti atenti la sursa calculatorului cand faceti un upgrade. Cei mai importanti producatori de chipset-uri pentru placa video sunt AMD si nVidia. Unul dintre  cele mai bune produse de pe piata este AMD FirePro S10000.

Depanare Calculatoare ofera servicii de diagnosticare si reparatii calculatoare, inlocuire placa video, instalare drivere.