Secretul unui semnal wifi bun: pozitionarea routerului

 


Pozitionarea routerului este, intr-adevar, unul dintre factorii cheie care influenteaza calitatea semnalului WiFi. Iata cateva sfaturi utile pentru a pozitiona corect routerul:

  • Amplasati routerul in centrul locuintei dvs. sau in locul unde doriti sa obtineti cea mai buna acoperire WiFi. Astfel, semnalul va fi distribuit mai uniform in toata casa.
  • Evitati amplasarea routerului in coltul unei camere sau in apropierea unor obiecte mari de metal sau de beton, cum ar fi frigiderele sau peretii grosi. Acestea pot bloca semnalul WiFi si il pot face mai slab.
  • Daca aveti mai multe etaje in locuinta, plasati routerul la nivelul intermediar, astfel incat semnalul sa se poata propaga si catre etajele superioare si catre cele inferioare.
  • Asigurati-va ca routerul este amplasat la o distanta suficienta fata de alte dispozitive care pot interfera cu semnalul WiFi, cum ar fi cuptoare cu microunde sau telefoanele wireless.
  • Pozitionati antenele routerului corect. Daca aveti o antena, orientati-o vertical, iar daca aveti doua antene, orientati-le intr-o pozitie perpendiculara una fata de cealalta.

In general, pozitionarea routerului este o chestiune de incercare si eroare, iar uneori va trebui sa experimentati cu diferite locatii pana cand veti gasi pozitia optima.